Ujedinjene nacije pohvalile srpsku policiju

Pomoćnica i specijalna predstavnica generalnog sekretara UN Ban Ki Muna Margaret Volstrom pohvalila je napore MUP-a Srbije u cilju smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, izjavio je Tanjugu državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova zadužen za međunarodnu saradnju Vladimir Božović.

Božović, koji boravi u Sarajevu na Konferenciji o donošenju nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa Bosne i Hercegovine, istakao je da je Volstromova ocenila napredak Srbije u ovoj oblasti kao veoma povoljan i naglasila da je novi zakonodavni okvir Srbije primer dobre prakse.

Božović je naglasio da je učesnicima skupa predočio spremnost MUP-a i Vlade Srbije za regionalnu saradnju u ovoj veoma važnoj oblasti, ali i u svim drugim oblastima od interesa za bezbednost građana i zaštitu njihovih života i imovine.

On se tokom boravka u Sarajevu sastao i s ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem i tom prilikom, kako kaže, izrazio zadovoljstvo zbog postignutog nivoa bilateralne policijske saradnje između dve države i založio se za što veću i sadržajniju regionalnu saradnju dva ministarstva.

Državni sekretar MUP-a sastao se i s direktorom i glavnim inspektorom Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Goranom Zupcem, s kojim je razgovarao o potrebi zajedničke saradnje u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, naročito korupcije i visokotehnološkog kriminala.

- Veoma sam pozitivno ocenio rad Državne agencije za istrage i zaštite od kada je na njenom čelu Goran Zubac i izrazio sam želju da još više unapredimo saradnju između MUP-a Srbije i naše kriminalističke policije i Sipe u borbi protiv organizovanog kriminala i naročito korupcije - rekao je Božović.

On kaže da je Zubac izrazio zadovoljstvo postignutim stepenom dosadašnje saradnje, a posebno je pohvalio ono što radi Vlada Srbije i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Mogu iz Sarajeva da poručim da što budemo bolje i čvršće sarađivali na nivou ministarstava to će nemirnije da spavaju kriminalci iz Srbije i Bosne i Hercegovine i svi koji su u proteklom periodu pljačkali imovinu građana i učestvovali u korupcionaškom aferama - zaključio je Božović.

Izvor: Tanjug via B92

Pogledajte još