Apeluju na nadležne organe: Pronađite rešenje za Svratište

"Svesni smo teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi Republika Srbija, ali se nadamo da će se pre najavljenog zatvaranja, pronaći način da Svratište nastavi sa nesmetanim radom, kako bi deca koja žive i rade na ulici imala sigurno mesto na kome će im biti pružena neophodna podrška, razumevanje i pomoć", saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Bez usluge Svratišta za decu ulice Grad Beograd i Republika Srbija će, kako navode, pokazati nespremnost i nesposobnost da zaštite jednu od najranjivijih kategorija dece.

"Najavljeno zatvaranje Svratišta i nedostatak punog razumevanja za tu uslugu biće udarac svima onima koji se nadaju da svojim idejama i delima mogu da menjaju društvo na bolje. Zbog toga pozivamo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike da u saradnji sa Centrom za integraciju mladih i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda hitno pronađe rešenje za finansiranje Svratišta za decu ulice", istaknuto je u saopštenju dostavljenom B92.

O problemima u kojima se nalazi svratište možete čitati ovde.

Izjave ljudi iz CIM-a koji vode svratište, gradskog sekretara za socijalnu zaštitu, kao i dece koja dolaze u svratište - možete pročitati ovde.

(Izvor: B92)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.