Miškovićeva ćerka: Moj otac zna da ga većina u Srbiji ne voli

Ivana priča kako je pritvor za Miroslava i Marka Miškovića uticao na porodicu, a kako na poslovanje jedne od najvećih srpskih kompanija.

- Srpskim političkim životom vlada populizam, tako da su se uvek najeftiniji i najsigurniji poeni mogli dobiti napadom na Miroslava Miškovića i sve imućnije ljude. Moj otac i brat su odlučni u nameri da pokažu da njihove krivice u svemu ovome nema. Imaju osećaj da su unapred okrivljeni i da je ovo "kazna bez zločina" - rekla je Ivana Mišković Karić za Nedeljnik.

Ona je kazala da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina u Srbiji ne podržava.

- S druge strane, nije se ni trudio da to promeni nego je jednostavno shvatio da je to tako. Rekao bih "Normalno je da me ne vole, i da sam ja čitao o nekom Miškoviću sve ovo što se piše da je radio i da radi pa i ja bih o tom čoveku imao loše mišljenje."

Prva dama Delta fondacije otvoreno je pričala i o tome kako dane u zatvoru provode njen otac i brat, o novoj vlasti, o Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, prijateljstvu Miškovića i Milana Beka, o tome zašto je Fondacija Delta pisala patrijarhu Irineju jer ih nije pozvao na sednicu Društva za podizanje Hrama Svetog Save....

Ivana Mišković Karić je po prvi put u javnosti govorila i o tome da li je njen otac Miroslav Mišković finansirao stranke i presudno uticao na formiranje srpskih vlada.

- Nikada on sebe nije smatrao najačom figurom u Srbiji. Po definiciji on to ne može ni da bude. Država je uvek jača. I najslabija država je jača od najjače kompanije. To je tako uvek i svuda - ispričala je, između ostalog, Ivana Mišković Karić za novi broj Nedeljnika.

(Izvor: Nedeljnik, Blic)

Pogledajte još