Tijanić: Neće biti novih serija na RTS-u

"U naredne tri godine javni servis će stagnirati i moraće da pojeftini proizvodnju, što znači da neće biti ni novih domaćih serija, ni sporta, ni filmova, ni ambicioznih projekata", rekao je Tijanić agenciji Beta povodom najave da će pretplata biti ukinuta i da će RTS preći na isključivo finansiranje iz državnog budžeta.

"Sledeće tri godine će javni servis stagnirati i preći će nas komercijalne televizije sa svim posledicama koje iz toga proizilaze", ocenio je direktor RTS. 

Tijanić je rekao da je RTS još pre nekoliko godina predložila da zbog krize pređe na finansiranje iz državnog budžeta tokom dve ili tri godine, ali je problem takvih budžeta što oni nisu "razvojni, nego krizni".

"Većina normalnih zemalja finansira javni servis pretplatom", rekao je Tijanić i dodao da je u Srbiji, međutim mali procenat naplate pretplate, osim u Beogradu i Novom Sadu.

Mesečna pretplata za RTS biće ukinuta, a javni servis će se naredne tri godine finansirati iz državnog budžeta, objavio je "Danas".

Prema saznanjima tog lista, to je odlučio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, pošto je nedavno odbacio predlog da se pretplata za RTS naplaćuje preko poreza na imovinu.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.