Nova serija "Poziv", premijerno od 18. novembra na RTS 1

Od subote 18. novembra, RTS će premijerno emitovati igranu televizijsku seriju "Poziv", savremeni triler od osam epizoda, koji je za Radio-televiziju Srbije realizovala izvršna produkcija "Brand Vision".

Serija "Poziv" je dinamičan i uzbudljiv triler pun neočekivanih obrta, ali i realistična priča koja se bavi svakodnevnim problemima. Nakon dužeg vremena, gledaoci će biti u prilici da, subotom i nedeljom od 20.05 časova na Prvom programu Radio-televizije Srbije, u glavnoj ulozi Anice Reljić vide našu proslavljenu glumicu Mirjanu Joković, koja živi i radi u Americi.

Anica Reljić, bivša policijska inspektorka koja sada radi u kol centru, dobija poziv od Sonje Tošić, bogate samohrane majke, koja želi da sazna identitet osobe koja joj preti telefonom. Istražujući preteće pozive, shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života. Anica pokušava da na to upozori Sonju, ali ona misterozno nestaje, što natera Anicu i Tijanu, Sonjinu buntovnu kćerku, da krenu u potragu za njom. Uskoro otkrivaju da Sonja može biti ključ u otkrivanju istine koja stoji iza ekološkog skandala koji potresa zemlju: misteriozno trovanje trojice dečaka...

Prve dve epizode serije "Poziv" premijerno su prikazane u okviru "Sarajevo Film Festivala", u avgustu ove godine, a svoju prvu festivalsku prezentaciju u Srbiji serija je imala na festivalu filmske režije "Liffe" u Leskovcu, sredinom septembra 2023.

Uloge tumače: Mirjana Joković, Danica Nedeljković, Nada Šargin, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Ana Franić, Nikola Glišić, Miloš Timotijević, Dragan Petrović, Milan Tomić, Ermin Bravo, Isidora Minić, Đorđe Mitrović, Nebojša Milovanović, Daniel Sič, Damjan Kecojević, Vahidin Prelić, Vahid Džanković, Bojan Žirović, Novak Bilbija i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković
Režija: Marko Đilas
Scenario: Marko Popović, Iva Mitrović
Direktor fotografije: Sven Pepeonik
Montažer: Predrag Bogojević
Scenograf: Kiril Spaseski
Kostimograf: Biljana Grgur
Kompozitor: Vladimir Pejković
Maskeri: Jasmina Lilić, Jovana Vukosavljević, Aleksandra Mitić
Snimatelj zvuka: Nemanja Novičić
Dizajn zvuka: Dejan Košanin
Izvršni producent: Draško Begović
Direktor serije: Ana Savić
Producenti: Draško Begović, Ana Savić, Marko Popović, Iva Mitrović
Izvršna produkcija: Brand Vision - Beograd
Producent: Radio-televizija Srbije
Godina proizvodnje: 2023.

Izvor: Promo
Foto: Brand Vision

Pogledajte još