Fond Dr Zoran Đinđić o konkursu za austrijsku stipendiju

BEOGRAD, 8. maja 2009. (Beta) - Fond "Dr Zoran Đinđić" saopštio je danas u Beogradu da je u toku konkurs za dodelu 50 stipendija u okviru austrijskog programa o slanju studenata i mladih diplomaca na tromesečnu radnu praksu u Austriji.

"Iskusiti Evropu: Mladi srpski profesionalci u Austriji" (Experiencing Europe: Serbian Young Profešionals in Austria - Zoran Đinđić Internship Programme) je program koji sprovode zajednički Fond "Dr Zoran Đinđić" i nevladina organizacija "WUS Austria", pod pokroviteljstvom Austrijske agencije za razvoj, izjavila je danas na konferenciji za novinare predstavnica Fonda Ružica Đinđić.

Prema njenim rečima, cilj programa je da omogući studentima završnih godina i mladim diplomcima iz Srbije sticanje radnog iskustva u kompanijama i javnim institucijama u Austriji.

Program je na konferenciji predstavio i austrijski ambasador u Beogradu Klemens Koja, koji je rekao da Austrija podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, zbog čega se organizuje program kao motivisanje mladih da steknu radno iskustvo u EU.

Pogledajte još