Đoković eliminisao i Troickog

BEOGRAD, 8. maja 2009. (Beta) - Prvi nosilac Otvorenog prvenstva Srbije Novak Đoković pobedio je  saigrača iz teniske reprezentacije Srbije Viktora Troickog sa 2:0 (6:4, 6:) i plasirao se u polufinale turnira na terenima centra "Milan-Gale Muškatirović" u Beogradu.

Đoković će u sutrašnjem polufinalu igrati sa četvrtim nosiocem Andreasom Sepijem iz Italije, sa kojim se do sada četiri puta sastajao i svaki put ga pobedio.

Drugog učesnika finala odlučiće duel drugog nosioca Iva Karlovića iz Hrvatske i 179. Tenisera sveta Lukaša Kubota iz Poljske, koji je naprijatnije iznenađenje "Serbia Open" turnira.

Četvrtfinalni duel Đokovića i Troickog trajao je sat i 10 minuta, a kasnio je pola sata zbog problema sa reflektorima što je bio prvi propust u dosadašnjoj organizaciji takmičenja.

Početak je pripao Troickom, petom nosiocu u Beogradu, koji je već u prvom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, ali samo da bi Đoković uzvratio već u narednom.

Troicki je i u petom gemu imao brejk šansu i to dve uzastopne, ali ih nije iskoristio, a Đoković ga je kaznio osvojivši naredni gem na servis protivnika i tako stekao prednost koju je sačuvao do kraja seta za vođstvo od 1:0.

Đoković je i u drugom setu nastavio sa dobrom igrom i prvi brejk je napravio u trećem gemu za vođstvo od 2:1, a ubrzo i 3:1.

Novi brejk 21-godišnji Đoković je napravio u sedmom gemu, poveo sa 5:2, a zatim sačuvao servis za pobedu kojom se revanširao Troickom za poraz na turniru u Umagu 2007. godine.

Pogledajte još