Partizan dočekuje Vojvodinu, Zvezda u Smederevu

Sve utakmice 22. kola igraju se u subotu od 15.30, dok su u nedelju na programu mečevi Smederevo - Crvena zvezda (15), Hajduk – Sloboda (15.30) i Partizan - Vojvodina (19).

Partizan u utakmicu sa Vojvodinom ulazi posle dva nerešena rezultata, sa Hajdukom (1:1) i Slobodom (0:0), dok su Novosađani u poslednje dve utakmice zabeležili poraz (OFK Beograd 0:1) i pobedu (Jagodina 1:0).

Crno-beli žele pobedu kako bi zadržali prednost nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom, koja je pobedama protiv Radničkog (2:0) i Hajduka (3:0) smanjila zaostatak na sedam bodova. Partizan je prvi sa 51 bodom, dok je Vojvodina treća sa 41 bodom.

Crvena zvezda igra protiv poslednjeplasiranog Smedereva i želi treću uzastopnu pobedu kako bi ostala u trci za vodećim Partizanom. Zvezda ima 44 bodova, dok Smederevo ima samo devet.

Smederevo će predvoditi novi trener Ljubomir Ristovski, pošto je zbog loših rezultata juče otpušten Miloš Velebit.

U duelu četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe sastaju se Jagodina i Rad. Obe ekipe u meč ulaze posle pobeda, Jagodina je savladala Javor sa 1:0, dok su "građevinari" pobedili Donji Srem sa 2:0, što je bila njihova prva pobeda u prolećnom delu šampionata.

Jagodina ima 36 bodova, dok Rad ima pet manje, ali i utakmicu manje.

BSK će u Borči igrati protiv Radničkog iz Niša. Nišlije su u odličnoj seriji, u poslednjih šest kola ostvarili su pet pobeda I samo jedan nerešen rezultat, dok se BSK bori za opstanak.

Radnički je sedmi na tabeli sa 30 bodova, dok je BSK 12. sa 22 boda.

U ostalim utakmicama sastaju se Hajduk - Sloboda, OFK Beograd – Javor, Donji Srem - Novi Pazar i Spartak - Radnički Kragujevac.

Beta

Pogledajte još