Stojadinović: Sa Pinto vratio pobednički mentalitet ekipi!

"Istina je da je zaostatak u odnosu na prvoplasiranog na tabeli smanjen, ali ja na stvari gledam isto kao i pre 10-ak dana, kada smo bili u zaostatku 11 bodova. Prednost rivala je i dalje velika", rekao je Stojadinović za klupski sajt.

Zvezda je pobedila u prethodna tri kola, dok je njihov "večiti" rival Partizan dva puta igrao nerešene i jednom izgubio.

"Možemo da žalimo za nekim olako prosutim bodovima, ali još je bitnije da iz tih utakmica izvučemo pouke i shvatimo da ne smemo samo da čekamo kikseve drugih, već da moramo samo da pobeđujemo i učinimo ono što je do nas" , kazao je Stojadinović.

Crveno-beli su u prošlom kolu pobedili Smederevo u gostima golom Abiole Daude tek u finišu utakmice.

"Nismo blistali u Smederevu, ali po onakvom terenu i nije bilo moguće uspostaviti igru kakvu želimo. Najvažnije je da igrači polako počinju da shvataju šta trener traži od njih, a još bolje igre i rezultati će doći vremenom", rekao je sportski direktor Zvezde.

On je istakao da ga raduje što je novi trener crveno-belih Rikardo Sa Pinto vratio ekipi samopouzdanje i pobednički mentalitet.

"Raduje me što je Sa Pinto vratio pobednički mentalitet i samopouzdanje ekipi. Znao sam koliko je energičan, temperamentan, ali ni sam nisam verovao da je u stanju da radi ceo dan, uloži celog sebe u projekat nove Crvene zvezde. Na stadionu je od jutra do popodnevnih sati, a ostatak dana posvećuje taktici, analizama, fudbalerima", istakao je Stojadinović.

Nigerijac Abiola Dauda postigao je tri gola na prethodne dve utakmice, a Stojadinović je rekao da je to dobro, ali da mu tek predstoji dokazivanje, pošto Zvezda ima još kvalitetnih napadača.

"Znao sam kakav je Dauda i kada sam ga dovodio, zna fudbal. Dobro je počeo, ali mu tek predstoji dokazivanje jer igranje u Zvezdi iziskuje konstantno dokazivanje. Uostalom, tu su i ostali napadači. Ognjen Mudrinski radi odlično, iako ima manju minutažu u odnosu na prethodni period, što će mu se vratiti pre ili kasnije. Tu su mladi i talentovani Ognjen Ožegović i Stefan Mihajlović. Zdrava konkurencija može samo da kostisti", rekao je Stojadinović.

Do kraja Super lige Srbije ostalo je još osam kola, a Zvezda će u sledećem u subotu dočekati subotički Spartak.

Pogledajte još