Poskupeli pasoši, od subote će i vozačke i saobraćajne dozvole

Naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosiće 876 dinara, a za saobraćajnu dozvolu 1.314 dinara. Stara vozačka dozvola koštala je oko 600 dinara.

Više od samog poskupljenja, međutim, bes građana izaziva činjenica da nisu bili obavešteni da će cena izdavanja ovih dokumenta biti menjana. Mnogi su se neprijatno iznenadili kada su na šaltere policijskih stanica došli sa uplatnicama na kojima je bio popunjen stari iznos, zbog čega su im tražili doplatu.

Obaveštenja o poskupljenju nije bilo ni na zvaničnoj internet prezentaciji MUP-a, čije je ažuriranje tek danas počelo, piše "Blic".

Samo su pojedine policijske uprave dan pre poskupljenja najavile da će obaveštenje o novim cenam biti okačeno u policijskim stanicama.

Nova cena obrasca pasoša predviđena je novom Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog prestavništva Republike Srbije (Sl. glasnik broj 30/2013).

Iznos od 3.000 dinara uplaćuje se na račun Narodne banke Srbije - Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a iznos od 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova (Sl. glasnik 31/2013), koja stupa na snagu 13. aprila 2013. godine, izmenjene su naknade troškova registracije vozila.

(Izvor: Blic - M. R. Petrović)

Pogledajte još