Dvojica ranjena u pucnjavi u beogradskom naselju Braće Jerković

Pucnjava u kladionici u beogradskom naselju Voždovac izbila je oko 18 sati, a prethodila joj je tuča.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je Lj. D. (62) zadobio ustrelnu ranu desne potkolenice i da je bez drugih vidljivih povreda smešten na reanimaciju u Urgentni centar.

Đ.M. (27) je u svesnom stanju dovezen privatnim kolima u ovu ustanovu i nalazi se na odeljenju hirurgije.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, do obračuna je došlo između dve grupe muškaraca. Tri mladića stara između 25 i 30 godina, naoružana štanglama, ušla su u lokal sa namerom da se obračunaju sa jednim gostom, koji je za stolom sedeo sa Lj.D. i još jednim prijateljem.

Verbalni sukob veoma brzo je prerastao u je fizički. Napadnuti gost lokala izvadio je pištolj i počeo nasumice da puca. Jedan metak je pogodio napadača Đ. M. u donji deo leđa, dok je drugi hitac pogodio radnika obezbeđenja Lj.D. u nogu.

Kada su odjeknula dva hica, iz demoliranog lokala su pobegli svi prisutni, osim ranjenika i nekoliko komšija koji su pozvali Hitnu pomoć.

Kladionica "Fer" je posle pucnjave potpuno demolirana. Stolice i stolovi bili su razbacani po podu, gde je bilo i nekoliko velikih lokvi krvi. Na mestu obračuna pronađene su i dve čaure, navode "Novosti".

Policija je, zbog uviđaja, više od dva časa blokirala ulaz u ovaj deo tržnog centra u Ulici braće Jerković. Policija traga za počiniocima.

(Izvor: B92)

Pogledajte još