Partizanov meč sezone u Ivanjici, Zvezda dočekuje Spartak

Partizan u utakmicu ulazi posle niza od tri utakmice bez pobede, dva remija - protiv Hajduka (1:1) i Slobode (0:0) i poraz od Vojvodine (1:2), što je iskoristila Crvena zvezda i smanjila zaostatak na četiri boda. Crno-beli su prvi na tabeli sa 51 bodom.

U tim Partizana vraćaju se kapiten Saša Ilić i desni bek Aleksandar Miljković., ali u ekipi sigurno neće biti Miloša Ostojića, koji je povredio ligamente kolena uoči utakmice sa Vojvodinom.

Partizan će put Ivanjice bez prvog napadača Aleksandra Mitrovića, ali i povratnika Nikole Ninkovića, koji moraju da odrade suspenziju zbog šutih kartona.

Javor je u seriji od pet utakmica bez pobede, a poslednju je ostvario u 17. kolu, protiv Smedereva (4:0) i nalazi se na devetom mestu na tabeli sa 28 bodova. Utakmica u Ivanjici počinje u 14 sati.

Fudbaleri Crvene zvezde od 18 sati na svom stadionu igraju protiv Spartaka iz Subotice i pokušaće da zabeleže četvrtu uzastopnu pobedu i ostanu u trci za "večitim" rivalom.

Zvezda je od dolaska novog trenera Rikarda Sa Pinta vezala tri pobede, pa sada sa 47 bodova zaostaje samo četiri za Partizanom. Spartak je u poslednje dve utakmice pretrpeo dva poraza i nalazi se na 10. mestu sa 27 bodova, ali i utakmicom manje.

Trećeplasirana Vojvodina sutra od 19 sati igra na stadionu Karađorđe protiv Slobode i pokušaće pobedom da ostane u trci sa Zvezdom za osvajanje drugog mesta.

Novosađani imaju 44 boda, tri manje od Zvezde, a Sloboda, koja je u prethodne dve utakmice odigrala nerešeno, je šesta sa 21 bodom.

Parovi 23. kola:

U 14 sati sastaju se Javor - Partizan, a u 16 sati počinju mečevi Smederevo - Hajduk, Radnički Kragujevac - BSK, Radnički Niš - Donji Srem, Novi Pazar - Jagodina i Rad - OFK Beograd. Od 18 sati igraju Crvena zvezda i Spartak, a u 19 sati počinje meč Vojvodina - Sloboda.

Pogledajte još