Rusi i Bugari hoće mlekaru u Pirotu

Prema rečima narodnog poslanika iz Pirota Radmila Kostića, pre mesec i po dana vlanica Mlekare "Eko teman grup" Dragana Obradović obratila se predsedniku republike Tomislavu Nikoliću apelom za pomoć u pronalaženju kupca za mlekaru.

Uvidom u dokumentaciju ustanovljeno je da je u osavremenjavanje mlekare uloženo više od pet miliona evra, što je za pohvalu i redak slučaj da neko ko kupi firmu investira toliko novca, rekla je Kostićeva Tanjugu.

Vlasnici mlekare, porodica Obradović živi u Bonu u Nemačkoj, a odluku da prodaju ovu kompaniju doneli iz zdravstvenih razloga, ali i zbog problema sa menadžmentom.

Vlasnik je prvo imao ideju da dokapitalizuje mlekaru, medjutim, njegova konačna odluka je ipak da hoće da proda 100 odsto vlasništva nad mlekarom.

"Obratili smo se na više adresa i već su stigle ponude ruske firme "Auguste", iz okoline Moskve, zatim konzorcijuma tri bugarske mlekare, kao i jedne domaće mlekare, tako da je sada na vlasniku koju će ponudu da prihvati", kazao je Kostić.

Mlekara ima i farmu "Bele vode" kapaciteta 4.000 grla, i nadam se da će vrlo brzo da se odigra pozitivan rasplet u celoj priči, kazao je Kostić.

Mlekara ima kapacitet prerade oko 60.000 litara mleka u smeni. Kompanija "Eko teman grup" kupila je 2008. godine nakon dve neuspešne privatizacija mlekaru na aukciji za oko 600.000 evra.

(Izvor: B92)

Pogledajte još