Top deset najbizarnijih motiva za teške zločine

1. Pokušaj ubistva kao lek protiv glavobolje

"Ideš mi na živce!" ili "Od tebe me boli glava!" nisu preterano ozbiljne uvrede, ali u ovom slučaju, jedna žena je skoro izgubila život. Muškarac iz savezne države Juta je 9-milimetarskim pištoljem upucao svoju verenicu, tvrdeći da od nje ima stalne glavobolje, kao i da je to jedini način da glavobolja prestane. Žena je preživela, a muškarac čeka suđenje (s glavoboljom).

2. Pljačka banke zbog državnih intervencija u bankarskom sektoru

Kada je Majkl Fenter iz Vašingtona uhapšen 2009., ni policija nije bila sigurna o čemu se zapravo radi. Iako je uhvaćen s eksplozivom i maskom, do tada je bio dobrostojeći farmer, otac troje dece i simbol američkog načina života. Tvrdi da je opljačkao banku zbog državnih intervencija u bankarskom sektoru za koje je smatrao da nisu pravedne (2009. godina bila je kulminacija recesije i propadanja mnogih banaka).

3. Napad hladnim oružjem zbog poze tokom seksa u troje

Ešli Hanter i Orlando Devit upoznali su se u zatvoru, a posle izlaska su ostali dobri prijatelji. Jedno veče su izašli na piće i upoznali devojku koju su kasnije doveli kući. Par čašica kasnije, situacija je postala napeta a završila je na kauču, bez puno odeće. U jednom trenutku, trebalo je da dođe do promene poze što je Orlando odbio. Ešli se naljutio i napao ga mesarskim nožem, nakon čega je uhapšen.

4. Glumljenje napada i silovanja zbog preseljenja u bolji kraj

Bila je 2011. godina kada je Lori Martinez pozvala 911 da prijavi silovanje i fizički napad, tvrdeći da je krivac "nepoznati crni muškarac" koji je provalio u njenu kuću. Kasnije je ustanoviljeno da je napadač bila njena najbolja prijateljica koja joj je probušila usnu iglom, udarila par puta i odnela skupe stvari u svoju kuću. Dve žene su dogovorile ovakav scenario kako bi Lori uverila muža da se presele u elitniji kraj. Na kraju je izgubila posao, starateljstvo nad decom i muža.

5. Napad vatrenim oružjem zbog kupona za popust od jednog dolara

Prošlog meseca policija je obaveštena da starija gospođa preti vatrenim oružjem jer su joj odbijeni kuponi za popust. Meri Aldej je mahala svojim Smith & Wessonom pred prodavačicom u Walmartu, a policajci su je smirili električnim omamljivačem.

6. Pokušaj ubistva zbog psa bez uzice

Kada se Daniječ Pirtle dovezao u Walmart na Aljasci, poslovođa ga je uredno zamolio da psa kojeg je doveo sa sobom stavi na uzicu. Na to je Danijel izvadio pištolj i upucao ga u trbuh. Poslovođa se izvukao, a Danijelu će se suditi zbog pokušaja ubistva.

7. Ucena zbog pauka

Brajan Pol Smit je otpre bio poznat policiji zbog krađa, ali ovog puta je nadmašio samog sebe. Naime, poznanik ga je zamolio da pričuva njegovog kućnog ljubimca (i to pauka) dok je ovaj na putu, što je Smit prihvatio. Međutim, kasnije je počeo da traži novac preteći da će ubiti pauka. Ucena je prijavljena policiji, a kada su došli na mesto zločina, pronašli su otetog sibirskog haskija i desetogodišnje dete.

8. Pljačka banke zbog naporne supruge

Entoni Miler iz Pensilvanije nije bio običan pljačkaš banke, tvrde očevici. Nije bio nervozan, nije nikome pretio, samo je uzeo novac i odšetao napolje. Policija ga je ipak preduhitrila, ali on se nije odupirao, a najviše se veselio zatvoru jer će biti dalje od svoje posesivne supruge. Osuđen je na tri godine zatvora, a supruga je ipak pristala na razvod.

9. Naručeno ubistvo zbog pozajmljenih zvučnika

Kent Krejg nije voleo da pozajmljuje stvari, a njegovog prijatelja Krejga Korlea je to stajalo glave. Pozajmio je od njega profesionalne zvučnike i zaboravio je da ih vrati u više navrata, što je Kentu dovodilo do ludila. Unajmio je profesionalca da ga pretuče, ali usput se ipak predomislio i zapovedio mu da ga ubije. Danas služi kaznu od 26 godina.

10. Ubistvo zbog karata za koncert Avril Lavinj

Zašto je 39-godišnji Robert Lajons jako želeo da ode na koncert Avril Lavinj nikome nije jasno, ali očigledno je imao neki razlog jer je upravo zbog toga ubio vlastitu majku. Nesretna žena je imala "vezu" koja je mogla da mu obezbedi dobra mesta na koncertu, ali nije je kontaktirala na vreme. Lajons je poludeo i prvo ju je izudarao bocom konjaka i na kraju više puta izbo nožem.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još