Jankovićeva potvrdila učešće na turniru u Istbornu

BEOGRAD, 12. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković potvrdila je da će ove sezone učestvovati na turniru u Istbornu u Velikoj Britaniji, na kome će po prvi put uz teniserke učestvovati i teniseri.

Učešće na turniru, koji se od 13. do 20. juna igra na travnatoj podlozi, ranije su potvrdile Ruskinje Jelena Dementijeva i Vera Zvonareva, kao i osma teniserka sveta Ana Ivanović.

"Istborn je savršeno mesto za pripreme pred Vimbldon. Pre nekoliko godina sam želela da učestvujem na tom turniru, ali sam morala da odustanem zbog povrede", rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva je dodala da će učešće na turniru Istbornu biti prilika da osvoji prestižnu titulu, "pošto je to turnir sa velikom tradicijom".

Učešće na turniru potvrdio je i 10. teniser sveta Gael Monfis, a u Istbornu je trebalo da se takmiči i Rišar Gaske, ali je trenutno suspendovan pošto su njegovi doping rezultati bili pozitivni na kokain.

Titulu u Istbornu je prošle sezone osvojila Agnješka Radvanska, posle pobede nad Nađom Petrovom iz Rusije 6:4, 6:7, 6:4.

Pogledajte još