Vujošević i Pešić zadovoljni utakmicom

BEOGRAD, 13. maja 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom, u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa Superlige, ali da se nada da će u drugom meču njegova ekipa igrati bolje.

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 70:58 i tako poveo sa 1:0 u finalnoj seriji plejofa Superlige Srbije.

"Moram da budem zadovoljan pobedom, igrali smo finale protiv večitog rivala koji je bio rasterećen jer nije imao imperativ pobede. Bilo je možda malo više tenzije nego što sam očekivao, a to se videlo u promašenim penalima i neiskorišćenim zicerima", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča.

Vujošević je ocenio da je njegova ekipa pravila mnogo grešaka kada je trebalo da prelomi meč.

"Kada je trebalo da prelomimo utakmicu pravili smo najveće gluposti i dozvolili protivniku da se vrati. Prvi meč je najvažniji, pokazali smo svoj kvalitet i limit kada igramo pod pritiskom. Okrećemo se sledećoj utakmici, nadam se da ćemo tada igrati bolje", rekao je on.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da je zadovoljan igrom svoga tima na današnjoj utakmici.

"Partizan je iskoristio prednost domaćeg terena, igrao je onako kako bi trebalo da se igra na svom terenu. Mi smo igrali dobro, zadovoljan sam. Ispunili smo sve ono što smo se dogovorili u odbrani i napadu", rekao je Pešić.

Pešić je istakao da njegovi igrači ne bi smeli da prave namerne i tehničke greške i da se nada da će u narednim mečevima košarkaši Zvezde popraviti ponašanje.

"Ne smemo da pravimo toliko namernih i tehničkih grešaka, koje su nas danas izbacile iz ritma. Rekao sam igračima da stvarno vredno rade i zalažu se, ali da ne možemo da komentarišemo baš svaku odluku sudija, a to se posebno odnosi na vodeće igrače", rekao je Pešić.

"Kada je predvodnik lav, onda su uz njega svi lavovi, a kada je na čelu magarac, onda su svi magarci. Nadam se da ćemo da popravimo ponašanje i u narednim mečevima zabeležimo nešto što se zove pobeda", dodao je Pešić.

Naredni, drugi meč igra se u petak, 15. maja od 18 sati, a šampionće postati ekipa koja ostvari tri pobede.

Pogledajte još