Istraga protiv onih koji prete Vučiću i Dačiću se nastavlja

"Zakon je jednak za sve, pretnja smrću bilo kojoj porodici, bilo kom detetu u Srbiji je neprihvatljiva...Istraga će se nastaviti i biće preduzete vrlo energične mere. Jedno je na miran načina protestvovati protiv političke odluke, a drugo su pretnje smrću. To je neprihvaltjivo", rekao je Božović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Božović je ocenio da je kukavički što se briselski sporazum Beograda i Prištine sveo na reč izdaju.

"Nikako ovo nije kraj, ovo je početak borbe za Srbe, za njihov prava...Mi nismo kao Milošević, Kumanovski sporazum koji je jedan vid kapitulacije, proglašavali pobedom, ali smatram da je kukavički i ružno veliku borbu Aleksandra Vučića i celog tima svoditi na reč izdaju i prodaju Kosova", rekao je on.

Kako je istakao, potpisanim sporazumom se predviđa osnivanje Regionalnog policijskog centra na čelu sa komadantom.

"Biće izabran regionalni komadant od strane Zajednice srpskih opština i četiri severna komandira iz četiri severne opštine. Oni će u svoj sastav pozvati sve pripadnike policije koji su na ovaj ili onaj način tamo već bili prisutni i evidentiraće ih ako žele da rade", kazao je Božović.

On je rekao da će srpski policajaci koji budu angažovani u okviru regionalnog centra imati zagarantovana sva radna prava, odnosno da neće ostati bez plata i penzija.

"Potpisani sporazum uvodi novi sistem prava i bez obzira da li se nekome sviđa ili ne svi će morati da rade na njegovoj doslednoj primeni", rekao je Božović.

On je ponovio da nisu dati rokovi, ali je dodao da je "najvažnije to što će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pomoći u implementaciji sporazuma".

(Izvor: Beta)

Pogledajte još