Vučić: Zaustavio sam istrage o pretnjama

"Ja sam ih zaustavio. Pokušao sam nekada da odgovaram ljudima koji su želeli argumentovano da razgovaraju, ali znate kada vam neko govori o detetu krvavom i šta će da radi ja na to nema šta da odgovorim", rekao je Vučić novinarima posle dodele odlikovanja pripadnicima MO i VS povodom Dana Vojske na pitanje šta je sa istragama povodom pretećih poruka upućenih njemu i premijeru Ivici Dačiću.

"Da li znamo ko je čovek, odakle je - znamo, ali šta sada da radim tom čoveku. Šta bi bilo samo mi recite sa takvim čovekom u Americi", zapitao je Vučić.

On je ponovio pitanje šta bi bilo da je tako nešto neko uradio američkom predsedniku ili potpredsedniku i dodao da kada bi se tako nešto desilo u Srbiji pola medija bi "napisalo Vučiću diktatore sram te bilo zbog, toga, toga i toga što si to uradio".

Vučić je naveo da bi se takva situacija stvorila ocenivši da je u Srbiji mnogo toga poremećeno i da će mnogo vremena još biti potrebno da prođe i mnogo vode Savom i Dunavom da proteče da bismo postali normalna i pristojna država "ali uveren sam sa idemo u dobrom smeru".

On je upitao nalogodavce "za koje znam da nisu nimalo hrabri" zašto šalju neke druge ljude i prave im probleme i teraju da se obračunajavaju sa nekim.

"Što, ako su toliko veliki ti lideri koji takve stvari govore, oni ne dođu pa se ne obračunaju sa mnom. To je zato što su obične kukakvice...i ceo život su bili kukakvice i kada je trebala da se brani njihova čast uvek je branio neko drugi, nikada oni", rekao je on.

Vučić je dodao da nije na njemu da kuka i da u Srbiji ima mnogo više problema.

"Za kuknjavu je naša ekonomska i sveukupna situacija, ali Srbija čvrsto, jasno, jako i i odlučno korača napred i Srbiju takvi neće moći da zaustave na tom putu i to je stvar koju garantujem", poručio je Vučić.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još