Novi Sad: Pucnjava na igralištu

Prema navodima očevidaca najverovatnije je reč o navijačkom sukobu u kom je učestvovalo preko deset mladića.

- Iz Ulice Janka Čmelika došla je grupa od deset momaka na košarkaški teren gde je M.P. sa svojim bratom igrao fudbal. Počeli su da viču jedni na duge. Vređali su se međusobno i tada je jedan od momaka izvadio pištolj i pucao u zemlju. M.P. ga je molio da skloni pištolj, kako bi nastavili razgovor bez sukoba. Međutim, napadač mu je pucao u noge. Pokušao je i brat da mu pomogne i da ga odbrani, ali napadači su ga gurnuli na pod i šutirali po glavi - priča jedna od očevidaca čitavog događaja.

Dok je momak ležao krvav na podu, napadač je izvadio nož i pretio da će ih sve pobiti. Nakon toga su se svi razbežali. U trenutku kada je napadač pripucao na terenu su se igrala deca.
Neko od očevidaca je pozvao policiju, a napadači su se razbežali u nepoznatom pravcu.

Policija je na licu mesta pronašla nekoliko čaura na terenu, i baklju u neposrdenoj blizini u Ulici Boška Vrebalova.

- Mladiću M.P. su konstatovane teške telesne povrede. Reč je o ustrelnoj rani leve natkolenice sa prelomom leve butne kosti. Stanje je trenutno stabilno, ali je pacijent uz konstantni nadzor lekara - objasnila je portparolka Kliničkog centra Vojvodina, Jelene Jurišni, gde je M.P. zbrinut.

U policiji nam je takođe potrđeno da je do napada došlo, te da je momak zadobio teške telesne povrede, kao i to da je istraga u toku.

Izvor: Blic

Pogledajte još