"Dveri" podnele krivičnu prijavu protiv Dačića i Vučića

Njih ovaj pokret optužuje za "priznavanje okupacije, kapitulaciju i priznanje otcepljenja Kosova i Metohije", rekao je član starešinstva Dveri Srđan Nogo novinarima ispred Palate pravde.

Prijavom su takođe obuhvaćeni svi ministri Vlade Srbije, kao i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji su bili članovi delegacije Srbije u pregovorima sa Prištinom.

"Mi očekujemo, s obzirom na težinu krivičnih dela i na značaj lica koja smo naveli u krivičnoj prijavi, da će tužilaštvo uzeti prijavu u razmatranje po ubrzanom postupku", dodao je on.

Nogo je rekao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić "svojim aktom nije bio umešan u bilo šta što se ticalo pregovora", i zbog toga nije obuhvaćen krivičnom prijavom.

Dveri su za sledeću nedelju najavile podnošenje novih krivičnih prijava protiv svih onih koji budu radili na sprovođenju sporazuma, kao i protest ovog petka ispred Narodne skupštine.

"Mi ćemo biti u petak u deset ispred republičke skupštine jer želimo da pogledamo sve poslanike u oči i da ih pitamo da li su svesni izdaje koju čine", rekao je Nogo

(Izvor: Beta, Blic)

Pogledajte još