Tači: Sutra u Briselu predstavljamo plan primene sporazuma

“Sutra će delegacija Kosova biti u Briselu i nju će predvoditi zamenik premijera Kuči. Kosovo je pripremilo plan ostvarivanja sporazuma . Sutra će biti predstavljen kabinetu baronice Ešton”, rekao je danas Tači na sednici Vlade.

Napomenuvši da su garanti sporazuma Evropska unija i SAD, Tači je zatražio od svih kosovskih institucija da se angažuju na njegovom ostvarivanju , ocenivši da je reč o planu mira, razumevanja, tolerancije, zajedničkog budućeg života i plan razvoja .

“Radi se o konkretnom planu, sa zakonskim aktima, vremenskim rokovima i akterima ostvarivanja. Očekujemo da do 26. aprila usaglasimo plan ostvarivanja, onako kako je predvidjeno u sporazumu, kako bismo odmah počeli da ga primenjujemo”, rekao je Tači.

On smatra da je implementacija sporazuma najveći izazov.

“Sudbina sporazuma će zavisiti od ostvarivanja. Izuzuento je značajno da sve institucije podrže ovaj proces”, rekao je Tači, ističući da taj plan nije uperen ni protiv koga.

"Njega ne treba da se plaše ni gradjani na severu, nezavisno od dezorijentišućih tonova pojedinaca koji su držali sever taocem punih 14 godina", dodao je Tači.

Izvor: Blic

Pogledajte još