Stefanović: Nadam se dogovoru sa Srbima

"Voleo bih da oni prihvate da učestvuju u procesu implementacije jer verujem da to suštinski štiti sve interese naše zemlje i naroda", rekao je Stefanović novinarima u Zemunu.

Na početku kampanje Srpske napredne stranke (SNS) za izbore u Zemunu, Stefanović je rekao da očekuje da se u utorak održi sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa Srbima sa severa Kosova.

"Polažem velike nade da ćemo uspeti da postignemo neku vrstu dogovora. Ako je potrebno da idemo na referendum, da bi postigli državno jedinstvo, ako će posle toga i Srbi sa severa pristati da učestvuju u implementaciji i shvatiti da je to većinska volja a uveren sam u to, onda treba da idemo na taj referendum, da ne delimo naš narod", rekao je on.

Stefanović je rekao da je ta vrsta političkog jedinstva suština i da, ukoliko je referendum potreban za to, ta će ideja biti podržana.

"Što se tiče skupštine ona će, naravno, dati svoj doprinos. Skupština formalno raspisuje referendum, ali će suština biti da uspemo da postignemo dogovor sa Srbima sa severa (Kosova) i da shvate da ovo što radimo ne radimo za bilo koga drugog već za čitav narod ove zemlje, pa i za njih"
, rekao je Stefanović, koji je i potpredsednik SNS.

Izvor: Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.