Dodik podržava Srbe sa severa Kosova

Nedeljković je u Banjaluci razgovarao s Dodikom.

Nedeljković je, nakon razgovora s Dodikom, rekao novinarima u Banjaluci da su kosovski Srbi od Dodika dobili podršku da istraju u svojim zahevima i da se izbore za svoja prava, koja se „sada krše na Kosovu i Metohiji“.

On je rekao da su Dodiku predočeni stavovi zbog kojih oni smatraju da je sporazum Beograda i Prištine o Kosovu „štetan i neprihvatljiv“ i da taj dokument ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, javila je agencija Fena.

Nedeljković je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji ne žele da žive u nezavisnoj državi Kosovo, i ocenio da sporazum podrazumeva primenu kosovskog zakonodavstva i, neki način, srpski narod "ostavlja na milost i nemilost institucijama nepriznate države Kosovo".

On je za sutra najavio sastanak predstavnika Srba s Kosova i Metohije s premijerom i prvim potpredsednikom Vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, na kojem će izneti svoj stav o mogućem referendumu.

Nedeljković se požalio i na izveštavanje medija u Srbiji, posebno na poklanjanju više pažnje predstavnicima Vlade Srbije, a ne i Srbima s Kosova.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još