Ubijeni Nikola Bojović sahranjen uz pesmu "Nedelja" Džeja Ramadanovskog

Nastradalog Bojovića najbliži su ispratili toplim rečima, suzama i pesmom “Nedelja”, koju je na samom grobu otpevao Džej Ramadanovski uz pratnju gitare.

- Nidža je jednom prilikom, najverovatnije u šali, ispričao da bi voleo da mu na sahrani otpevaju Džejovu pesmu “Nedelja“, pa ćemo mu i ispuniti tu želju - bilo je jedino što je izgovorio Nikolin otac, Vuk Bojović, posle čega je Džej Ramadanovski, dorćolski boem otpevao strofu te pesme, a gotovo svi prisutni su ponovo zaplakali.

Nešto ranije, od svog starijeg brata posebno se oprostila Marija Bojović, koja je dostojanstveno pročitala svoj dirljivi govor.

- Prerano ubrani najlepši cvete u kući Bojovića, sve bih dala da sam mogla da odem umesto tebe. Bio si uzdanica svoje porodice i čelična alka svojih prijatelja. Puštamo te kao goluba da u svoju slobodu uploviš kao reka u more. Mili naš Nidžo, grlimo te i ljubimo najviše na svetu, neka ti je laka ova srpska zemlja - rekla je Marija.

Među onima koji su juče na Nikolin grob položili cveće, bili su poslanica Lidija Vukićević, muzičar Zoran Simjanović, pevač Nikola Karović, bivši slavni košarkaš Moka Slavnić, direktor ginekološke klinike "Narodni front" Dušan Stanojević, pevačica Danijela Vranić, reditelj i levičar Ljubiša Ristić, Titov unuk Joška Broz, i advokati Dragoslav Ognjanović i Borivoje Borović.

Na sahrani su takođe bili i brat Radovana Karadžića - Luka Karadžić, biznismen Nikola Sandulović, sportski radnik Aca Bulić, bivši pripadnik „Crvenih beretki“ Saša Pejaković Pele, Sanja Bujošević, supruga Nenada Bujoševića Ramba, osuđenog za pokušaj atentata na Vuka Draškovića, kao i pevač Džej Ramadonovski, koji je sve vreme bio u kapeli sa Vukom Bojovićem, njegovom suprugom, ćerkama i snahama i mnogi drugi.

Izvor: Blic

Pogledajte još