Do kraja juna u Beogradu 10 SOS marketa

BEOGRAD, 17. maja 2009. (Beta) - Generalni direktor "Jabuke" Milorad Mišković izjavio je da to trgovinsko preduzeće planira da u naredne dve sedmice otvori još dva SOS marketa u Beogradu.

Prema njegovim rečima do sada su otvorena četiri SOS marketa u kojima je zaposleno 40 radnika, a u planu je da do kraja juna broj tih objekata za siromašnije slojeve stanovništva dostigne broj 10. "SOS marketi postoje u Bulevaru Kralja Aleksandra, na Karaburmi, Mirijevu i u bloku 44 na Novom Beogradu, a u naredne dve sedmice biće otvoreni i na Zvezdari i Voždovcu", rekao je Mišković.

U SOS marketima, dodao je on, može se naći roba jeftinija od 20 do 70 odsto u odnosu na druge prodavice, navodeći da kilogram pilećeg mesa košta 189 dinara, mleko 37 dinara, a beli hleb 23 dinara. "To što su cene niže ne znači da je roba loša ili pred istekom roka trajanja", naglasio je Mišković. Projekat otvaranja SOS marketa realizuje Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i trgovinsko preduzeće "Jabuka" (TP).

Pogledajte još