SA VENDI BEZ KOČNICA: Istina o stanarma kuće Velikog brata

„Možda nikada do sada nisam bila u situaciji da pokažem celinu svoje ličnosti, ali nisam to ni u ovom rijaliti programu uradila do kraja. Karte na koje sam igrala su inteligencija, logika i kreativnost jer smatram da je to ono što bi trebalo da obeleži program ove vrste“, izjavila je Vesna Vukelić Vendi nakon izlaska iz kuće Velikog brata kada je suočena sa činjenicom da je mnoge ljude, koji su do sada imali stereotipno mišljenje o njoj, oduševila svojim ponašanjem.

Aludirajući na Soraju Vučelić koja je preživela polufinale i ostala u kući, odmah je dodala: „Možda bi bio bolji recept da sam brojala avione, donela pet kofera dobre garderobe i ćutala, ali to ne bi zadovoljilo inteligentne gledaoce.“

Misliš li na Soraju kada pominješ brojanje aviona i firmirane krpice?

Bilo je tu još blejača, nije samo u njoj problem. Kod mnogih ukućana u koji god vid inteligencije da zagrebeš – škripi. Ipak, bilo je i onih koje sam uspela da promenim. Brojne javne ličnost su imale problem sa Majom Nikolić po raznoraznim rijaliti programima ali ja sam taj problem rešila! Potpuno sam je preobrazila. Smatram to velikim uspehom budući da jedna velika grupa ukućana to nije mogla da izvede, ali ja jesam. Sa lakoćom. Ima kod Maje još mnogo toga da se brusi ali polako.

Ipak, u noći tvog ulaska, posle prvobitnog oduševljenja, usledilo je razočaranje što ti je Vesna de Vinča umakla.

Ne volim pobegulje. Svako ko ima kvaliteta mora da se mačuje. Pritom, tu ženu nikada nisam poznavala. Reči su veliki izvor nesporazuma a ona je neke reči pogrešno protumačila.

Maja Volk je obećala da će porazgovarati sa Vesnom o sporu koji je pokenula protiv tebe tako da ćemo videti kako će se stvari razvijati. Ipak, jednom delu gledalaca nije prijala promena tvog odnosa prema Avi. Ona se možda i jeste folirala sa muškarcima, ali sa tobom nije. Setimo se samo njenog plača kada je postojala mogućnost da ispadneš.

Ja sam od ukućana dobila informaciju da su to bile veštačke suze, ali nisam se time preterano bavila. Uvek gledam globalnu sliku jer sebe vidim isključivo kao premijera, nikada kao ministra. Premijer može da završi i na sedmom mestu ali premijer je premijer. Ava je trebalo da izvede globalnu prevaru u režiji PP-a, tojest privatnog preduzeća koje čine njeni roditelji. Ta prevara osmišljena je pre nego što je ušla u kuću Velikog brata. U ključnom momentu sam uspela da raskrinkam ceo taj familijarni scenario i tražila sam samo jedno – pokajanje. Nažaost, pokajanja nije bilo.

Ko je inteligentniji Ava ili Soraja?

Ava, svakako. Ali, njeno prirodno okruženje jesu brojači aviona. Oni su tu da se igraju šuge, ćorave bake, aračkinje baračkinje jer nisu sposobni za neke malo inteligentnije igre. Na tome je Ava trebalo i da ostane a ne da prodaje iluzije o nepostojećim vezama, seksu i emocijama.

Bila si jedina žena u kući koja je uspela dobro da prodrma i nekoliko puta presliša famoznog alfa mužjaka Slavka Labovića. Da li je on zaista tolika muškarčina kao što se pravila fama u kući?

Sad si me podsetio na još jednog fantastičnog igrača, Bobana Stojanovića. E takvom čoveku je mesto u superfinalu s obzirom na to koliko je kreativan i inteligentan. To šta smo on i ja u paru radili sa Slavkom bila je prava fešta. Ostali nisu ni skapirali šta mi njemu radimo. Ali, šta će, nisu oni krivi što ih nisu naučili čak ni tome da ne ispuštaju izduvne gasove u društvu a kamoli šta drugo.

U koji žanr bi ti smestila tu pet nedelja dugu ali nedorečenu romansu između Slavka i Maje Nikolić? Jel' to tragedija na kraju ispala?

Tu ljubavnu romansu smo zabiberili upravo Boban i ja. Da nije bilo nas dvoje pomenuta romansa se ne bi ni videla. Njihova veza je naše remek delo. Sve se odvijalo u kafiću Poslednja kapljica, tako smo nazvali taj šank u kuhinji za kojim je radio šanker, čuveni Mića Sudopera. I Mića je svojim idejama dosta pomagao, on je dobar kad se otvori. Tako smo mi, korak po korak, nešto što je postojalo samo u vazduhu, konkretizovali i izveli na svetlo dana. Prvo smo ih spojili, pa razdvojili a alfa mužjka smo prilično razmontirali jer mi alfa mužjake volimo da proždrnemo. Ako si već alfa, moraš da platiš tu cenu. Da bi to stvarno i bio moraš pre svega da imaš vijuge a ne nešto drugo.

Slavko je porekao postojanje bilo kakvih peškirića i izjavio je da on koristi samo peškirčine.

Ti peškirići su viđeni. Videli smo ih Boban i ja i, kao Ivica i Marica, pratili smo njihov trag. Peškirići su imali čudne forme – od krutog do mekanog, suvog, polusuvog. Slavka nismo uhvatili na delu ali tragovi stopala otkrivali su u kom pravcu treba gledati.

Kako se sirota Aneta izborila sa svojim emocijama prema Slavku?

Nije ona osećala ništa prema njemu. Prema Žarku jeste. On je bio njena beba i ljubimac. Ali, na kraju je i Žarko demaskiran i ostao je tu gde je ostao.

Kako ti vidiš razliku između blizanaca?

Velika je razlika. Zaista velika, karakterna pre svega. Željko je dobar čovek a Žarko sitan i hendikepiran. Ali, on će sa tim jednom morati da se izbori.

Da li je Željko jedan od tvojih favorita?

Aneta i Dragutin Topić pre svega, ali ne bi mi smetalo ni da pobedi Željko. Jaki igrači su ispali. Maja Volk je takođe izašla večeras a ona je izuzetno kreativna žena. Evo nije se naljutila ni kada je konačno saznala da sam joj po zadatku posolila hranu.

Kakav je tvoj konačni utisak o Sindi?

Glupo je da ja to uopšte definišem. Kao što u životinjskom carstvu postoje gliste, lavovi,nosorozi, žirafe, i u rijalitije ulaze različiti oblici života. Žirafa ne može da se ljuti što postoji glista, glisti ne bi trebalo da smeta što postoji crv. Nemam ništa protiv bilo kog oblika života ili načina preživljavanja, imam samo protiv hvatanja za kolektivistički kišobran. Ne volim opšteprihvaćene obrasce ponašanja. Kao i u stvarnom životu. Okačiš Luj Viton i misliš da si rešio sve probleme u životu. Da je kojim slučajem živ, Luj Viton bi izvršio suicid kad bi video ko ga sve nosi.

Da li si imala neki loš trenutak u kući?

Ne, imali smo taj Milićev blam sa kutijama i ništa više. Žao mi je što nisam mogla da se smejem onako kako to inače radim zbog facijalisa koji još nije prošao. I dalje mi se malo krivi usna što mi je smetalo jer je moj osmeh jako lep i razvučen. Po prirodi sam perfekcionista.

U javnosti je veoma odjeknula tvoja priča o trovanju pasa. Brojna društva za zaštitu životinja su reagovala. Da li si zaista trovala pse u svom naselju?

Nijedan pas nije otrovan. Šinteri su ih odveli. Više brinem o tome da budu sačuvani ljudi nego pobesneli kučići. To je državni problem. U civilizovanim zemljama odavno rešen. To nije nešto čime građani treba da se bave. Ni oni koji vole pse ni oni koji ih ne vole. Ja ih, recimo, jako volim.

Kakve su šanse da sutra ili za koji dan popiješ kafu sa Majom Nikolić?

Zašto da ne. Ona mora još mnogo da radi na sebi i to što je ispala pre polufinala sa boljim obrazom nego da je došla do finala kao brojač aviona.

M.N

INTERVJU sa Majom Volk, urađen nakon napuštanja kuće Velikog brata, biće objavljen u podne.