Čikago slavio u Majamiju, San Antonio bolji od Golden Stejta

Čikago je dva minuta pre kraja gubio sa 83:86, ali je nakon toga postigao 10 uzastopnih poena i došao do važne pobede na gostujućem terenu.

Nejt Robinson je sa 27 poena i devet asistencija predvodio Bulse do pobede, a dobru partiju pružio je i Džimi Batler sa 21 poenom i 14 skokova.

Žoakim Noa dodao je 13 poena, a Taj Gibson poen manje za Čikago, koji je naneo prvi poraz Majamiju u poslednjih 13 utakmica. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

Lebron Džejms postigao je 24 poena za Majami, a Dvejn Vejd dodao je 14 poena. Džejmsu je pre utakmice uručena nagrada za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP), četvrta u karijeri.

Naredna, druga utakmica igra se u sredu Majamiju.

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu posle dva produžetka Golden Stejt sa 129:127 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Sparsi su pobedili "trojkom" Manua Đinobilija 1,2 sekunde pre kraja.

San Antonio je četiri minuta pre kraja utakmice gubio sa 16 poena razlike, a zatim je serijom od 18:2 uspeo da izbori produžetak.

"To je bila druga 'trojka' koju sam postigao na utakmici. Ali, u pravo vreme", rekao je Đinobili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Parker sa 28 poena, osam skokova i osam asistencija, Deni Grin dodao je 22, Tim Dankan 19 poena i 11 skokova, dok je Đinobili meč završio sa 16 poena i 11 skokova.

Najbolji u ekipi Golden Stejta bio je Stiven Kari sa 44 poena i 11 skokova.

Naredna utakmica igra se u sredu u San Antoniju.

Beta

Pogledajte još