Sastanak u Vladi Srbije: Približeni stavovi o primeni sporazuma Beograda i Prištine

Sastanak u Vladi Srbije trajao je nešto manje od dva sata.

Nakon sastanaka sa premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić je izjavio da su na današnjem sastanku stavovi približeni, ali da će se više znati nakon Vučićeve posete severu Kosova.

"Implementacija nije u potpunosti dogovorena, ali da su približeni stavovi. Mnogo toga će zavisiti i konkretne odluke koja će biti doneta posle  posete prvog potpredsednika Vade Aleksandra Vučića 12. maja severu Kosova, a zatim i njegove posete sledeće nedelje jugu Kosova i Metohije", rekao je Budurić.

Na razgovorima u Vladi bili su načelnici Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, Pećkog Vinka Radosavljević, Kosovskog Vladeta Kostić, Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović i Prizrenskog Jovica Budurić.

Načelnike okruga na Kosovu postavlja Vlada Srbije i oni se staraju o sprovođenju državnih odluka u pojedinim područjima

Dačić i Vučić su 30. aprila razgovarali sa Srbima sa severa Kosova koji se protive sprovođenju sporazuma.

Predsednik Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović je rekao ranije agenciji Beta da predstavnici Srba koji žive južno od Ibra nisu ni danas dobili poziv za sastanak sa predstavnicima vlasti u Beogradu na kome bi rekli šta misle o sporazumu Beograda i Prištine.

(Izvor: B92, agencije)

Pogledajte još