Preminula žena koja je bila inspiracija za Mardž Simpson

Margaret Grejning, majka Meta Grejninga koji je osmislio i kreirao Simpsonove i žena koja je poslužila kao inspiracija za Mardž Simpson, umrla je u 94. godini.

Iako je serija "The Simpsons" među najgledanijim animiranim serijama i veliki broj ljudi je upoznat sa detaljima ove porodice, kao i mnogih drugih porodica iz gradića Springfild u kome se radnja serije dešava, ono što mnogi gledaoci ne znaju jeste da je Met Grejning kao inspiraciju za Simpsonove koristio upravo svoju porodicu.

Na primer Homer, glavni lik u seriji, nosi ime njegovog oca, dok je Margaret Grejning, njegova majka poslužila kao inspiracija za Mardž Simpson. Sem što je iskoristio njihove likove i imena, koristio je i majčino devojačko prezime Vigam, koje u seriji nosi porodica šefa policije. Jedna od sestara Mardž Simpson, Peti, nosi ime Metove starije sestre, kao i Lisa Simpson, koja je ime dobila po drugoj sestri kreatora ove serije, dok je Megi Simpson, najmlađi član porodice Simpson dobila ime po Metovoj najmlađoj sestri.

(old_image)

Foto: vanguardia.com.mx

Nedavno je Met Grejning potvrdio i da je inspiraciju za grad Springfild u kome se radnja serije odigrava dobio iz Oregona, u kome je živeo i u kome je njegova majka preminula. Portparol Simpsonovih potvrdio je vest o njenoj smrti, dok je Met bio nedostupan za više komentara.

Margaret Grejning koja je bila podloga za lik Mardž Simpson preminula je tiho i mirno u snu, 22. aprila, u 94. godini života.

Izvor: Kurir

Pogledajte još