Dačić: Plan implementacije za 7-10 dana

Očekujem da u narednim danima Srbi na Kosovu i Metohiji, i južno i severno od Ibra, prihvate realnost da je sporazum postignut u Briselu u njihovom najvećem interesu, izjavio je predsednik Vlade Srbije za “Večernje novosti“.

“Ne želimo da sporazum primenjujemo na silu i bez pomoći i učešća našeg naroda. To bi mogao da bude pogrešan i štetan put. Vlada je otvorena i iskrena. Hoćemo razgovore sa svim sunarodnicima sa Kosova i Metohije. Čvrsto verujem da će vrlo brzo da preovlada razum. Sporazum koji je postignut je maksimum i u interesu je cele Srbije. Spremni smo sve argumente jasno da prenesemo našem narodu“, rekao je Dačić.

Premijer je istakao i da je važno što će prvi potpredsednik Aleksandar Vučić stati pred Srbe na Kosovu i Metohiji i da se posle toga očekuje da sve bude jasnije.

“Verujem da će naš narod shvatiti u kakvom položaju je Srbija. Podsećam da su sporazum u parlamentu prihvatile sve stranke vlasti i opozicije, osim DSS-a. Zato se nadam i slozi sa našim narodom“, rekao je on.

Dačić najavljuje i da bi u drugoj polovini maja trebalo da se nastavi dijalog sa Prištinom na najvećem nivou.

“Tek predstoje razgovori o brojnim temama, kao što su pitanja imovine, povratka raseljenih, zaštite crkava i kulturnih dobara, amnestije, energetike i telekomunikacija“
, podsetio je on.

Premijer je veliki optimista kada je u pitanju briselska odluka o Srbiji u junu.

“Siguran sam da će u drugoj polovini juna biti potpuno jasno da će Srbija početi pregovore za pristupanje EU. Mi smo to kao zemlja apsolutno zaslužili. Sve smo učinili što je do nas i što je bilo potrebno. To će obezbediti sigurniju budućnost za našu decu. Očekujemo samo dobre vesti iz Brisela, a čvrsto verujem da će i Srbija ubuduće biti pozitivna vest u svetu“, ocenio je Dačič.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.