Majami deklasirao Čikago, brejk Golden Stejta

Aktuelni šampion Majami je tako ostvario najveću pobedu u plej-ofu u klupskoj istoriji, dok je Čikago zabeležio najteži poraz u doigravanju.

Majami je u završnici prvog poluvremena vodio sa 42:38, ali je do ubedljive pobede stigao serijom od 62:20 u drugom delu utakmice.

Utakmicu je obeležilo nesportsko ponašanje igrača, zbog čega su dosuđenje dve isključujuće i devet tehničkih grešaka.

Iako je igrao samo 19 minuta, Rej Alen bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 19 poena i devet asistencija. Dvejn Vejd dodao je 15, a Kris Boš 13 poena.

"Nije važno da li ste pobedili sa 20, 30 ili jednim poenom razlike, rezultat u seriji je 1:1. Oni su uradili šta su želeli. Pobedili su nas na našem terenu i sada imaju prednost domaćeg terena. Moramo da pokušamo da to vratimo u Čikagu", rekao je Lebron Džejms.

Marko Belineli je sa 13 poena bio najefikasniji u ekipi Čikaga, Žoakim Noa postigao je poen manje, a 11 je ubacio Nejt Robinson.

Naredna, treća utakmica igra se sutra u Čikagu.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su na gostujućem terenu San Antonio sa 100:91 i izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

To je prva pobeda Golden Stejta u San Antoniju posle 30 utakmica i 14. februara 1997. godine.

Voriorse je do pobede predvodio Klej Tompson sa 34 poena i 14 skokova, sa linije za tri poena šutirao je 8/9. Stiven Kari dodao je 22 poena, Herison Barns 13, Karl Lendri 10, a Endru Bogut šest poena i 11 skokova.

U ekipi San Antonija Tim Dankan bio je najefikasniji sa 23 poena, Toni Parker dodao je 20, Manu Đinobili 12, a Kavi Leonard 11 poena i 12 skokova.

Naredna utakmica igra se u San Francisku u petak.

Beta

Pogledajte još