Džeko razmišlja o promeni kluba zbog odlaska Magata

BEOGRAD, 19. maja 2009. (Beta) - Napadač Volfsburga Edin Džeko rekao je da je razočaran što će trener Feliks Magat po završetku sezone preći u Šalke i priznao da je to jedan od razloga što i sam razmišlja o odlasku iz redova vodeće ekipe Bundeslige.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone postigao je 25 golova u Bundesligi, a Volfsburg u poslednje kolo takmičenja ulazi sa dva boda više od Bajerna i Štutgarta koji dele drugo mesto na tabeli.

"Bilo bi lepo da osvojim titulu najboljeg strelca, ali najvažnije je da Volfsburg bude šampion. Situacija se za mene promenila otkad smo saznali da Magat ide u Šalke. Razočaran sam zbog toga i razmišljam da promenim klub na kraju sezone", rekao je Džeko za dnevnik Bild.

Nemački mediji nedavno su objavili da je Volfsburg za Džeka odredio obeštećenje od 20 miliona evra, a interesovanje za reprezentativca BiH već su pokazali Arsenal, Totenhem i Milan.

Džeko je u Volfsburg došao u leto 2007. godine iz čeških Teplica. On je do sada u Bundesligi odigrao 59 utakmica i postigao 33 gola, a za reprezentaciju BiH imao je 17 nastupa i postigao 12 pogodaka.

Pogledajte još