Šljivančaninovi branioci: Neprimereni komentari Bramerca

HAG, 19. maja (Beta) - Branioci Veselina Šljivančanina ocenili su u utorak da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc (Serge Brammertz) tokom posete Beogradu "neprimereno" kritikovao zvaničnike Srbije zbog komentarisanja pravosnažne presude njihovom klijentu.

Branioci Stefan Burgonj (Stephan Bourgon) i Novak Lukić u pisanoj izjavi navode da je Bramerc prošle nedelje "oštro kritikovao vlasti Srbije zbog njihovih komentara u vezi sa presudom koje je žalbeno veće Tribunala izreklo Šljivančaninu".

"Tužilac je otišao toliko daleko da je čak odbio da razgovara o važnom predlogu Srbije da osuđene osobe služe kazne u Srbiji i to baš zbog komentara o presudi Šljivančaninu. Kao branioci Šljivančanina tokom žalbenog postupka, mi smatramo da su tužiočevi komentari bili neprimereni i neumesni", piše u izjavi odbrane.

Žalbeno veće Tribunala je 5. maja povećalo kaznu Šljivančaninu sa pet na 17 godina zatvora, proglasivši ga krivim za pomaganje i podržavanje ubistva 194 hrvatska zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara u novembru 1991.

Pogledajte još