Rio Ferdinand se povukao iz reprezentacije Engleske

Selektor Engleske Roj Hodžson pozvao je u martu Ferdinanda za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv San Marina i Crne Gore, ali je fudbaler Junajteda odbio poziv rekavši da nije dovoljno spreman. On je nakon toga otputovao u Dubai, gde je komentarisao utakmice.

Za nacionalni tim poslednji put nastupio je u junu 2011. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, kada je selektor bio Fabio Kapelo.

"U 34. godini osećam da je vreme da se povučem i prepustim mladim igračima mesto u timu. To će mi omogućiti da se posvetim karijeri u klubu. Ekipa je u sjajnoj formi, došlo je mnogo mladih igrača koji predstavljaju budućnost reprezentacije", rekao je Ferdinand.

"Bila mi je velika čast i privilegija da predstavljam svoju zemlju u svakoj reprezentativnoj selekciji. Roju i ekipi želim mnogo sreće u budućnosti", dodao je Ferdinand, koji je odigrao 81 utakmicu za A tim.

Hodžson je pohvalio reprezentativnu karijeru Rija Ferdinanda.

"Bio je kapiten Engleske, igrao je na tri Svetska prvenstva, što ga svrstava u veoma posebnu grupu igrača. Cenim što me je pozvao i lično mi saopštio da se povlači. Mnogo je razmišljao pre nego što je doneo ovakvu odluku", rekao je Hodžson.

Ferdinand je u novembru 1997. u utakmici sa Kamerunom na Vembliju sa 19 godina postao najmlađi odbrambeni igrač koji je igrao za englesku reprezentaciju.

Beta

Pogledajte još