Prokuplje: Smrskali čoveku lobanju zbog 300 evra

Nikola Kabaš (79) iz Prokuplja svirepo ubijen u svom stanu. Starac poznavao ubicu, jer ga je pustio u stan i ponudio ga rakijom! Za ubistvo osumnjičeni B. S. (30) i I. M. (23), koji su uhapšeni

Policija u Prokuplju par sati nakon prijavljenog ubistva identifikovala je napadače i uhapsila ih. Kako saznajemo, za ubistvo Nikole sumnjiče se B. S. (30) i I. M. (23) iz Prokuplja.

Prema prvim podacima, nesrećni starac je poznavao ubicu, jer ga je pustio u stan i skuvao mu kafu!

Iako je ubistvo prijavljeno u subotu, desilo se još u četvrtak u večernjim satima, dok je Nikola bio sam u stanu.

– U sredu sam otišla u banju, odvezao me je komšija. Nikola je ostao sam u kući. U četvrtak smo se čuli više puta, ali kada sam uveče zvala na fiksni bio je neprestano zauzet, a mobilni nedostupan. I u petak ceo dan je bilo tako. U subotu me je uhvatila panika, a tad me je pozvao i komšija Ljubiša Mitrović i rekao da ga već drugi dan nema i da će da pozove policiju. Odmah sam pozvala Nikolinu ćerku Gordanu i taksijem smo došle do Prokuplja. Kada su policajci otvorili vrata, moj Nikola je sedeo u dvosedu mrtav s povredom na glavi iz koje je curela krv - kaže Nikolina supruga Elmaz Ruža ( 74) .

Ona dodaje da je primetila da je u spavaćoj sobi sve prevrnuto i da nedostaju Nikolin pištolj, dva mobilna telefona i 30. 000 dinara koje je imao u džepu!

– Ubijen je dok je sedeo na dvosedu, gde obično gleda televizor. Na stolu pored bila je šoljica s kafom i čašica s rakijom, koju je ponudio ubici. Pošto je uradio ovako stravičnu stvar s mojim suprugom, ubica je izašao i za sobom zaključao vrata. Zaista ne znam ko je mogao da učini ovakvo nešto. Živeli smo skromno i nikada se ni sa kim nismo zamerili - dodaje Ruža.

Ona napominje da je u sredu, dan pre ubistva Nikola, podigao penziju, ali da je ona veći deo novca ponela sa sobom u banju.

- Ne znam ko može ovako nešto strašno da učini, oni nisu ni mrava zgazili i uvek su živeli mirno. Prema onome što sam čula, izgleda da je ubica poznavao Nikolu, jer ga je on pustio u kuću – komentariše prva komšinica unesrećene porodice.

Policija je odmah po prijavi za ubistvo reagovala i za par sati došli su do osumnjičenih. Istražni sudija prokupačkog Višeg suda Gordana Đurić potvrdila je da je naložila obdukciju.

– Preminuo je od rane koja mu je naneta u predelu temena glave. Za sada se zna da nije u pitanju vatreno oružje ni nož, već neki drugi oštar predmet – istakla je sudija Đurić.

Nakon hapšenja B. S. i I. M. se terete za krivično delo teško ubistvo i krivično delo razbojništvo.

Izvor: TELEGRAF

Pogledajte još