Nikola Petković: Muka mi je zbog naše nemoći!

"Grozno se osećam, celu noć nisam oka sklopio" kaže Nikola Petković, jedan od retkih Zvezdinih fudbalera koji su zaista ostavili srce na terenu. "Muka mi je, ali ne zbog toga što ništa nismo uspeli da uradimo, već što nismo ni mogli. Da smo pokušavali, a nije prošlo - bio bih miran. Ovako, mučno mi je zbog naše nemoći."

Petković je tokom drugog poluvremena bio skoro jedini u gostujućem timu koji se usuđivao da povuče loptu napred, da je iznese na polovinu rivala, stvori višak i prostor za šansu. Bez efekta...

"Gde je bila greška? Pa u tome što smo morali da napadnemo, da svih 90 minuta idemo napred, po pobedu jer nam je ona jedina odgovarala. Mi to nismo uradili i platili smo cenu porazom i što je još gore prokockanom šansom da izgubljenu sezone pretvorimo u pobedničku" smatra Petković.

Iako poznat kao igrač vatrenog temperamenta, kojeg fudbalska strast i ljubav prema Zvezdi često znaju da odvedu i preko granica tolerantnog, Petković je džentlmenski čestitao rivalu.

"Partizan je zaslužio pobedu i odmah posle utakmice čestitao sam njegovim igračima. I Loli Smiljaniću i Saletu Iliću i malom Mitroviću koji je odličan igrač, što sam mu i rekao. Pružio sam ruku i treneru Vuku Rašoviću i Ljubiši Rankoviću."

Izvor: Novosti

Pogledajte još