Sa Pinto: Titula sledeće sezone!

"Kad sam došao ovde imali smo 11 bodova manje i cilj je bio da se uigramo za sledeću sezonu. Sami sebi smo stvorili šansu da u derbiju odlučujemo o tituli, iako su mnogi verovali da to nije moguće. Osvojiću šampionsku titulu ako sledećemo sezone budem imao iste uslove kao naš protivnik, a tu mislim na mnoge stvari", rekao je Sa Pinto na konferenciji za medije na Marakani uoči sutrašnjeg prvenstvenog duela sa Slobodom iz Užica.

Upitan da pojasni na koje konkretne stvari misli Portugalac je rekao: "Nije sada vreme za to, pričaćemo kada dođe kraj sezone", naveo je on.

Sa Pinto je ponovio kako misli da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi u 144. večitom derbiju.
"Pošto je meč bio loš na obe strane bilo je za očekivati da odluče detalji. Naš trud i osam vezanih pobeda ne mogu da padnu u zaborav zbog jednog primljenog gola u 90. minutu, iz slobodnog udarca, i to u situaciji u kojoj je sudija prethodno trebalo da prekine igru", istakao je Sa Pinto.

On se nije složio sa konstatacijom novinara da Zvezda u derbiju nije bila dovoljno ofanzivna.
"Ne zaboravite da smo na početku meča izgubili Lazovića, a nemamo igrača koji može da ga zameni. Da se nije povredio verovatno bi utakmica imala drugačiji tok. U finišu smo rizikovali ulaskom Milunovića umesto Garida, jer Zvezda ne može da ide na remi, već uvek želi pobedu. Otvorili smo se, pokušali da napadnemo i da ih pobedimo", objasnio je Sa Pinto.

Portugalac je demantovao da je od njega traženo da "zaboravljeni" defanzivac Nikola Maksimović zaigra u završnici prvenstva i istakao da ga nakon večitog derbija nije kontaktirao niko iz uprave kluba.

Kada je u pitanju sutrašnji meč sa Slobodom, na kojem će se crveno-beli oprostiti od svojih navijača Sa Pinto je rekao da očekuje pobedu.

Utakmica 29. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Slobode igra se sutra od 17 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još