Za petak, 22. maj 2009.

BEOGRAD, 22. maja 2009. (Beta) - Naslovne strane današnjih izdanja beogradskih listova posvećene su drami i hapšenju bombaša u Predsedništvu Srbije i poseti potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Kosovu.

ALO - "Štrajk glađu je ništa, spremam nešto mnogo jače", naslov je teksta o tome da je bombaš Dragan Marić nagovestio napad na Predsedništvo. Pod naslovom: "Superbakterija hara po dečjem domu", list piše da su štićenici doma u Veterniku dobila bakteriju strafilokoku.

BLIC - O drami u Predsedništvu Srbije list piše pod naslovom "Bombaš očajnik obrukao bezbednjake", dok su najave ukidanja viza naslovljene sa "U junu zeleno svetlo za ukidanje viza".

BORBA - "Zakazale sve bezbednosne strukture, Srbija punih pet sati u poziciji taoca", naslov je teksta o drami na Andrićevom vencu. O stanju korupcije u Hrvatskoj: "Hrvatska više nije model antikorumpiranog društva".

VEČERNJE NOVOSTI - "Sa dve bombe tražio pravdu kod Tadića", izveštaj je o incidentu u Predsedništvu Srbije, dok o poseti potpredsednika SAD Prištini list piše pod naslovom "Bajden: Nezavisnost Kosova bez povratka". Izjava ministra Vuka Jeremića o Bajdenovoj poseti naslovljena je "Nije bilo uslova ni pritisaka", a ministra Dragana Šutanovca: "U NATO kad bi budemo želeli".

GLAS JAVNOSTI - "Bombaš u Predsedništvu", naslov je teksta o drami u zgradi na Andrićevom vencu. O boravku potpredsednika SAD na Kosovu: "Bajden ipak bez blagoslova". "Zna li Bramerc gde je Bin Laden?", naslov je teksta o novom izveštaju glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca u kojem on navodno tvrdi da su optuženi Ratko Mladić i Goran Hadžić kriju u Srbiji.

DANAS - "Bombaš u Predsedništvu", naslov je posvećen ulasku Dragana Marića sa bombama u Predsedištvo Srbije, a o pasošima list piše pod naslovom "Kosovski Albanci bez srpskih pasoša". Izjava predsednice Spoljnopolitičkog saveta MSP Sonje Liht naslovljena je "Americi je stalo do Srbije".

KURIR - O upadu bombaša u zgradu Predsedništva: "Očajnik".

POLITIKA - "Sa 'kašikarama' u zgradu Predsedništva", izveštaj je o incidentu u Beogradu, a "'Ušće' na udaru zakona", naslov je posvećen tržnom centru. O poslovanju Naftne industrije Srbije list piše pod naslovom "Gubici NIS-a pet milijardi?".

PREŠ - O petosatnoj drami u Predsedništvu Srbije list piše pod naslovom "Bombe kod Tadića!", a o srpskom teniseru - "Novak ponizio Klintona!".

PREGLED - Pod naslovom: "Posao siguran za 15.000 mladih, list piše da je uručeno prvih 100 ugovora iz Programa zapošljavanja 10.000 pripravnika. O predlogu sindikata JAT tehnike za novi koncept privatizacije: "Let ka dobrim partnerima".

Pogledajte još