BiH: Budimir se vraća na posao predsednika Federacije

On kaže da mu je puštanje na slobodu nakon mesec dana pritvora vratilo nadu u pravosudni sistem i dodao je pritvor za njega bila još jedna vrsta iskušenja, ali da će povratkom na posao završiti započeto u vezi sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Ja ću nastaviti da radim posao predsednika Federacija kao što sam ga i do sada radio“, rekao je Budimir za Federalnu TV.

Povodom zahteva pojedinaca da podnese ostavku, Budimir je rekao da svako ima pravo na svoje subjektivno mišljenje, kao i da on lično ima mišljenje o određenim ljudima koje, kako kaže, smatra da ne bi trebalo da obavljaju funkcije na kojima su jer ne donose nikakvo dobro BiH i građanima.

"No, oni su svi i dalje tu. Postoje određena pravila i mehanizmi, BiH je demokratska država i to je dokazano presudom Ustavnog suda BiH. U svakom slučaju, vrađa nadu građanima BiH da ovde institucije ipak funkcionisu“, rekao je Budimir.

Budimir, međutim, nije želeo da komentariše sumnjičenja da je primao mito dok se, kako kaže, ne završi istražni postupak.

A kada se postupak završi, poručuje da će imati "puno toga da kaže".

Govoreći o pomilovanjima koja je dao, kaže da bi verovatno ponovo to isto uradio.

Budimir je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrebio ovlašćenja.

Tužilaštvo BiH je najavilo žalbu na rešenje o puštanju Budimira iz pritvora, a portparol te pravosudne institucije Boris Grubešić najavio je intenzivnu istragu u ovom predmetu i brzo podizanje optužnice.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još