U Surčinu hapšenje 13 osumnjičenih za malverzacije

Beogradska policija uhapsila je 13 bivših funkcionera gradske opštine Surčin zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj čime su tu opštinu oštetili za oko 15 miliona dinara, potvrđeno je agenciji Beta u direkciji policije.

Uhapšeni su bivši predsednik opštine Surčin Vojislav J, zamenik predsednika veća Vladimir S. i bivši članovi opštinskog veća Darko M, Sanja K, Miroje V, Petar M, Milan B, Milenko Ž, Zoran M, Mihajlo Lj, Stjepan Đ, Dragan P. i Svetlana M.

Policija ih sumnjiči da su odlučili da se vlasnicima privremenih lokala na javnoj površini, koji su bili u postupku rušenja pred građevinskom i komunalnom inspekcijom, isplati naknada u oznosu od 100 evra po kvadratnom metru, kako bi te objekte uklonili.

Na osnovu te odluke zaključeno je 45 ugovora i opština je isplatila oko 150.000 evra, iako je postojala odluka inspekcije da se ti objekti uklone o trošku vlasnika.

Osim toga, bivši predsednik opštine Vojislav J, sumnjiči se da je od januara 2007. do decembra 2008. godine zloupotrebio službeni položaj tako što je prilikom izvođenja radova na gasifikaciji cenu radova za kopanje tvrdih površina sa ugovorenih šest povećao na 12 evra.

Osumnjičeni je potom, bez znanja i učešća ostalih ugovorenih strana, zaključio aneks ugovora sa firmom izvođačem čime je opštinu Surčin ostetio za dodatnih 150.000 evra.

Izvor: Tanjug, Beta via Blic

Pogledajte još