Mišković ipak ostaje u pritvoru

Apelacioni sud je potvrdio rešenje Specijalnog suda kojim im je 10. maja pritvor produžen za još 30 dana, rekla je Tanjugu portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Po tom rešenju, pritvor može da im traje do 9. juna, nakon čega će Specijalni sud ponovo razmatrati da li postoje razlozi za produženje pritvora.

Specijalni sud im je 10. maja, na predlog tužilaštva za organizovani kriminal, produžio pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Vlasnika "Delta holdinga" Miroslav Mišković i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković uhapšeni su 12. decembra prošle godine i od tada su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, Đuraškovića i još osam osumnjičenih podiglo 9. maja optužnicu zbog sumnje da su nezakonito izvlačili novac iz preduzeća za puteve i zbog utaje poreza.

Sud je sutradan potvrdio optužnicu i dostavio je optuženima i braniocima na odgovor. Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a ostali optuženi se brane sa slobode.

Izvor: b92

Pogledajte još