Milošević: Odlazak trojice iz Partizana neće biti problem!

"Nije lako biti šest puta uzastopno prvak u bilo kojoj državi, u bilo kom sportu, bilo kada... To je za pohvalu i poštovanje. Partizan sada mora da napravi iskorak u Evropi. Nadam se da će od ovog leto krenuti da se razmišlja u tom smislu, da crno-beli podignu nivo igre kako bi bili uspešni i u Evropi, kao što su to u domaćem takmičenju", rekao je Milošević.

Nekoliko fudbalera Partizana, među kojima su Lazar Marković, Marko Šćepović i Vladimir Stojković, najavilo je da će napustiti klub u letnjem prelaznom roku, a Milošević je ocenio da da to ne bi trebalo da predstavlja problem za klub iz Humske.

"Partizan ima 20 kvalitetnih igrača i ako odu dvojica-trojica, a pritom se pogodi sa pojačanjima ekipa će ostati jednako jaka, a možda čak i jača. Suština je da Partizan mora da podigne nivo igre, a za to ima dovoljno kvaliteta", ocenio je Milošević.

On je kazao da crno-beli imaju realne šanse da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, dok mnogo toga zavisi što se tiče plasmana u Ligu šampiona.

"Za Partizan je bitno da uđe u bilo koje evropsko grupno takmičenje. Poželjna bi bila Liga šampiona iz više razloga, ali je jako bitno da igra. Za Ligu Evropa postoje realne šanse, a za Ligu šampiona mora da se sklopi više kockica", kazao je nekadašnji napadač.

Milošević je rekao da je trener Partizana Vuk Rašović, koji je ekipu preuzeo pet kola pre kraja Super lige, pokazao veliki potencijal već na samom početku karijere.

"Vuk i ja smo od 16 godine igrali zajedno fudbal, poznajemo se dosta dugo. On je na početku, pokazao je da ima ogroman potencijal. Uveren sam da može da postane ozbiljan i veliki trener. Taj proces je komplokovaniji i teži od procesa stvaranja igrača. Otvorila mu se fenomenalna šansa već na početku karijere", rekao je Milošević.

Na pitanje da li postoji šansa da se vrati u Partizan pošto se upraznilo mesto sportskog direktora odlaskom Ljubiše Tumbakovića, Milošević je odgovorio: "Sve i kada bih mogao da obavljam dve funkcije, ne bih hteo".

Beta

Pogledajte još