Sprema vam se otkaz?

Imali ste dobar odnos sa šefom ili šeficom, čavrljali neobavezno kad biste se sreli na hodniku, ali odjednom šef izbegava vaš pogled. Ako se to dogodi više puta, ne sluti na dobro.

Rešenje: Razmislite o svakoj situaciji u kojoj vaš rad možda nije bio na visini zadatka. Zatražite sastanak i pitajte treba li da se u nekim segmentima više potrudite, jer želite da budete sigurni da zaista dobro obavljate posao.

Odjednom je mnogo manje posla. Budžeti se režu i otkazuju projekti.

Rešenje: Iskoristite internet za istraživanje konkurencije i trendova u industriji u kojoj radite, ako više niste zatrpani poslom kao ranije. To slobodno vreme nije otvoren poziv za druženje na društvenim mrežama. Iskoristite ga za razmišljanje koje dovodi do ideja na koji način preživeti mogući ostanak bez posla.

Firme koje su vas dosad redovno opskrbljivale raznim kancelarijskim potrepštinama neophodnim za vaš posao otkazale su uslugu, jer firma nije podmirila račune.

Rešenje: Razgovarajte s nadređenima, informišite ih o stanju. Morate im dati do znanja da razlog što određene stvari nisu urađene nije vaš previd nego nepodmirena dugovanja.

Primili ste obaveštenje da ćete na račun primiti samo deo plate, uz obećanje da će ostatak biti isplaćen vrlo skoro.

Rešenje: Doterajte svoju biografiju i počnite da tražite novi posao. Obavestite banku i druge službe da ćete kredit i račune platiti čim dobijete punu platu. Stručnjaci savetuju i razgovor s menadžerima da biste saznali možete li nešto vi učiniti da se stanje poboljša. Uključite se u traženje rešenja umesto da samo sedite i čekate isplatu.

Vaš šef ili šefica se nekoliko puta pojavio u odelu "za razgovor" i navodno imao neke važne sastanke iako ih nije bilo u rasporedu za taj dan.

Rešenje: Ovo ne mora nužno biti loša vest. Možda se za vas otvori bolje radno mesto. Iskoristite to kao prednost i uverite osobe koje odlučuju da ste na visini zadatka i da ste apsolutno upućeni u sve segmente posla.

(Izvor: Cosmopolitan.hr via Superžena)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.