Ivanovićeva u drugom kolu posle pobede nad Erani

BEOGRAD, 24. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović je pobedom nad 44. igračicom sveta Italijankom Sarom Erani od 2:0 po setovima (7:6, 6:3) uspešno započela odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Francuske - Rolan Garosu.

U meču koji je trajao dva sata i dva minuta Ivanovićeva je osvojila 94 poena, 14 više od Erani, ali imala je slab procenat realizacije brejk šansi - od 20 prilika pet puta je oduzela servis protivnici.

Na početku prvog seta teniserke su osvajale gemove na svoj servis, iako je Ivanovićeva u drugom gemu imala tri brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi.

Srpska teniserka, koja je postavljena za osmog nosioca, napravila je brejk u četvrtom gemu i povela sa 3:1, ali je Italijanka vratila brejk i izjednačila, da bi u devetom gemu još jednom oduzela servis protivnici i povela sa 5:4.

Ivanovićeva je u narednom gemu uspela da napravi drugi brejk i izjednači, ali u 12. gemu, na servis protivnice, nije uspela da iskoristi dve set lopte zbog čega je prvi set odlučen posle taj brejka.

Srpska teniserka je dominirala u taj brejku, najviše zahvaljujući preciznim udarcima sa osnovne linije, posle čega je prvi set osvojila rezultatom 7:3.

U drugom setu Ivanovićeva je zaigrala mnogo bolje, posle prvog gema koji je osvojila Erani, srpska teniserka je nanizala pet uzastopnih gemova i povela sa 5:1.

Nakon toga Italijanka je posle osvojenog gema na svoj servis i brejka u osmom gemu smanjila na 5:3, ali je Ivanovićeva uspela da uzvrati i drugi set dobije sa 6:3 i plasira se u drugo kolo.

Ivanovićeva će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča između 110. teniserke sveta Kamil Pin i Tajlanđanke Tamarin Tanasugarn, 52. teniserke sveta.

Srpska teniserka do sada nije igrala sa Tajlanđankom, dok je protiv Pin igrala ove godinu u Dubaiju, kada je pobedila sa 6:2, 7:6.

Nagradni fond drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa je 16.150.460 evra, a pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji osvojiće po 1.060.000 evra.

Pogledajte još