Mladića nasred puta pregazilo 10 vozila

Njega je u noći između utorka i srede oko dva sata posle ponoći, kako kažu u policiji, u Ulici Stevana Filipovića pregazilo najmanje deset automobila i to na oko 150 metara od ulaza u Sremčicu.

Aksićevo telo bilo je praktično samleveno. Ruke i noge su mu bile maltene otkinute od tela, a grudni koš slepljen s asfaltom. Čak se i srce moglo videti, a krvavi trag, koji je ostao nakon što su kola odbacivala Aksića, bio je dugačak skoro 20 metara – kaže izvor blizak istrazi.

Potraga za vozačem

Kako Kurir saznaje, policija traga za vozilom koje je prvo udarilo građevinca, kao i za vlasnicima automobila koji su bez zaustavljanja prešli preko Aksića.

Sakupili smo sve delove automobila koje smo našli u blizini nesreće kako bismo identifikovali vozila koja su pregazila čoveka – naveo je naš sagovornik.

Prema rečima Nade Macure, portparolke Hitne pomoći, telo muškarca nađeno je pokraj puta.

– Kad je došla ekipa, videla je unakaženo telo. Grudni koš bio je otvoren i moglo se videti srce – kazala je Macura.

Put smrti

Milutin Petrović, jedan od vlasnika njive koja se nalazi u blizini mesta na kojem je Aksić pregažen, kaže da se na tom delu puta često dešavaju ovakve nesreće.

Ovde automobili idu velikom brzinom, a put nije osvetljen i bilo nekoliko teških udesa. Ipak, nikad nije bilo ovako strašno! Pa, kakvi su to ljudi koji neće da stanu kad pređu preko čoveka – rekao je on.

—————————
Sumnjiva smrt

Sumnju na zvaničnu verziju nesreće izrazio je radnik obližnjeg auto-servisa.

Da je Aksić išao ulicom, sigurno bi prošao pored mog dvorišta i tada bi psi odreagovali i ja bih čuo njihov lavež. Ne znam, možda je bačen iz nekog automobila na ulicu – rekao je radnik servisa.

—————————–
Pregaženi pešaci

– 22. april 2013 – u saobraćajnoj nesreći na putu Zaječar-Knjaževac poginula je K. D. Nju je najpre oborio automobil, a zatim su preko žene prešla još tri vozila.

– 26. decembar 2011 – Miljan Bebić poginuo je u Ulici Crvene armije, u blizini objekta „Kraljev dvor“ u Smederevu. Vozač koji je izazvao nesreću pobegao je, a preko Bebićevog tela prešlo je više vozila.

Izvor: KURIR