Zvezde "Montevidea" 2. juna igraju fudbal za ugrožene Nišlije

Meč se odigrava pod sloganom "Budimo siti“, u organizaciji neformalne grupe "Pomoć ugroženim Nišlijama“, uz podršku niških opština Medijana i Palilula i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Niša i Doma učenika srednjih škola.

Umesto kupovine standardne karte posetioci će ulaz plaćati paketima dugotrajne hrane, kućnom hemijom i ostalim proizvodima koji su potrebni siromašnim građanima Niša.

U jednom timu će biti ekipa glumaca iz filma i TV serije "Montevideo, Bog te video“, Ivan Zekić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Rade Ćosić, Predrag Vasić, Nenad Heraković i Bojan Krivikapić pojačani fudbalskim asovima među kojima su Zoran Bata Mirković i Boško Đurovski. Za drugi tim će igrati poznate Nišlije iz sveta kulture, umetnosti, sporta i medija i đaci iz Doma učenika srednjih škola koji su petostruki državni prvaci u fudbalu na republičkoj Domijadi.

Planirano je da, pred samu utakmicu, glumci iz "Montevidea“ obiđu Dom učenika srednjih škola i da se druže sa obožavateljima u Svetosavskom parku, a po završetku utakmice su pozvani na tradicionalnu nišku manifestaciju "Palilulsko veče“.

Neformalna grupa "Pomoć ugroženim Nišlijama“ ima svoj profil na Facebooku i do sada je organizovala više od 25 humanitarnih događaja u kojima je prikupljena hrana za siromašne nišlije. Zvanična stranica multimedijalnog projekta "Montevideo, Bog te video“, sa preko 60 000 članova, će i preko društvene mreže podržati predstojeći humanitarni meč.

Pogledajte još