Kim Džong Un uzvraća udarac SAD: Oformio devojačku pop grupu da ga zabavlja (VIDEO)

Američki mediji ocenjuju da je stvaranje ovog benda pokušaj Severne Koreje da ubaci malo pop kulture u zemlju koja još nema fokus na takve stvari.

Kako se navodi, Kim je oformio bend još 2012, a devojke su već imale više nastupa za vođu, uključujući proslavu Nove godine.

- Kim je zbog izvrsnog rukovođenja pozdravio vođu benda, Seon-u Hjang-hui. On je naglasio potrebu za postojanim razvojem tradicinalne i popularne muzike na uravnotežen način, kako bi bile u skladu sa mislima i osećanjima stanovnika Severne Koreje i njihovim ukusom, istovremeno odgovarajući na potrebe vremena i ljudskih želja - navodi se u izveštaju državne agencije KNCA.

Članice Moranbong benda sviraju sintesajzere, gitare i gudačke instrumente. Njihova muzika opisuje se kao lagani rok sa primesama popa osamdesetih.

Kako bi promovisao bend, Kim je na društvene medije postavio nekoliko sajtova. Moranbong tako ima sopstveni YouTube kanal –u sankcionisanoj severnokorejskoj verziji, te Facebook stranicu.

Iako je njihova muzika poprilično staromodna, za zemlju bez pop kulture njihov nastup je potpuno nov, ocenjuju američki mediji.

Izvor: Blic

Pogledajte još