Ivanjica: Sin jedinac poginuo pred kućnim pragom

U nesreći je teško povređen N. K. (20) iz Ivanjice, koji je prebačen u užičku bolnicu u komi, ostalo dvoje putnika i vozač N. S., inače brat od strica nastradalog Vlastimira, prošli su s lakšim povredama.

Kako “Blic” saznaje, jedan sat posle ponoći u automobilu “reno laguna” petoro mladih vraćalo se iz grada – četvorica mladića i devojka, koja u ovom udesu nije povređena. U deliću sekunde, na takozvanoj velikoj krivini na Kušićanu, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, začuo se strašan prasak.

Prema nezvaničnim saznanjima, “reno” je prvo udario u ogradu, a potom se odbio i pedesetak metara dalje zakucao u betonsku banderu.

“Čuo se snažan udarac, a nedugo zatim zlokoban zvuk sirena. Nastao je žamor, haos, a onda kuknjava. Znao sam da je neka nesreća. Nemojte, molim vas, ništa više pitati, ovo je strašno. Šta sve neće zadesiti Saviće”
, kaže komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Na mesto nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, ali lekari nisu uspeli da pomognu mladiću, čiji se život ugasio sa nepunih dvadeset godine. Istraga će utvrdi uzrok nesreće, a zasad se nezvanično pretpostavlja da je ova tragedija posledica neprilagođene brzine.

Varoš na obali Moravice je šokirana. Ivanjičani se još nisu oporavili ni od tragedije koja se dogodila pre dve godine, kada je u užičkoj bolnici preminuo tridesetsedmogodišnji Dejan Savić, inače otac mladića koji je preksinoć upravljao “renoom”. Tada je poginuo i Dejanov brat od strica Radoslav u udesu na putu ka bolnici, gde je trebalo da preuzme telo preminulog brata.

U naselju Kušićan niko ne veruje da se ovoliko bola i tuge moglo obrušiti na familuju Savić, za koju sve komšije, bez izuzetka, kažu da su “čestita porodica i dobri ljudi” koji su “teškom mukom sticali sve u životu”.

Prva tragedija Savića

Radoslav Savić (43) poginuo je u februaru 2011, kad je pošao u bolnicu da preuzme telo brata od strica Dejana Savića (37), koji je umro od infarkta nekoliko sati ranije. S Radoslavom je u kolima bio i Dejanov rođeni brat Goran, koji je s teškim povredama prebačen u Beograd. Nesreća se dogodila na ulazu u Arilje, u naselju Bogojević, kad su Goran i Radoslav „golfom 3“ krenuli u Užice.

Izvor: BLIC