Kina: Požar na farmi odneo 112 žrtava

0

Najmanje 112 osoba je poginulo, a na desetine je ranjeno u požaru koji je rano jutros izbio na farmi za uzgoj i preradu živine u severoistočnom delu Kine.

Požar u mestu Mišazi, u provinciji Đilin izazvale su, po svemu sudeći, tri rane jutarnje eksplozije na električnom sistemu farme, javlja Sinhua.

Pozivajući se na neimenovane radnike, televizija ČTV je objavila da je požar izbio dok su se menjale smene, možda u svlačionici i da se u tom trenutku u fabrici nalazilo oko 350 radnika.

Kancelarija vlade provincije Đilin za informisanje je na na blogu “Veibo”objavila i da je požar izazvalo curenje amonijaka.

Spasioci su pronašli tela u spaljenim zgradama, a spasilačka operacija je nastavljena, prenosi AP.

Preživeli su za agenciju Sinhua ispričali da je bekstvo iz fabrike bilo otežano zbog “složene unutrašnjosti”, uskih izlaza i zaključane prednje kapije.

Foto: Beta, AP

Vlasnik fabrike živine “Djilin baojuanfeng poltri” veliki je proizvodjač pilećih preradjvina i zapošljava 1.200 ljudi. Fabrika se nalazi izvan grada Dehui, oko 800 kilometara severoistočno od Pekinga.

Jutrošnji požar aktualizovao je stari problem nedovoljne bezbednosti na radnim mestima u Kini i to u trenutku kada jedan od najvećih kineskih proizvodjača svinjskog mesa namerava da kupi američko preduzeće za obradu mesa, Smitfild (Smithfield).

Izvor: B92, agencije

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.