Umrla najstarija navijačica Zvezde u 102. godini

Iako je čitav vek provela na selu, baveći se poljoprivredom, najveća ljubav bio joj je Fudbalski klub "Crvena Zvezda" za koji navija od kako je čula da postoji.

Pre dve godine njeni potomci obeležili su stogodišnjicu rođenja i tada je pričala da je "Zvezdu" zavolela zbog Dragoslava Šekularca, jer je slušala na radiju kako ga je hvalio dok igra reporter Radio Beograda Radivoje Marković.

Kako je za agenciju Beta izjavila njena kćerka Branka Ivanović, koja živi u Pranjanima, kada se pojavila televizija i ako je bio prenos neke "Zvezdine" utakmice sve je ostavljala da bi gledala čitav prenos.

"Veliku radost iskazala je, kada je Zvezda pre 22 godine postala šampion Evrope u Bariju, zanimali su je reuzultati i ostalih klubova ovog sportskog društva, ali nije joj se ispunila želja da poseti Marakanu", rekla je njena ćerka.

Kada je "Zvezda" pre četiri dana u vaterpolu osvojila prvo mesto u Evropi, gledala je prenos iako nije mogla da govori, a na kraju utakmice lagano je podigla staračku ruku, u znak pozdrava.

Radava je ostavila brojno potomstvo i biće danas sahranjena u svom selu, a grupa navijača iz Gornjeg Milanovca odneće Zvezdinu zastavu i staviti na njen kovčeg.

Beta

Pogledajte još